Votar o no votar

Vot blanc, nul i abstenció.

La llei d’Hont és el sistema per repartir els escons segons els vots, aquesta operació no és gens simple, la llei d’*hont no té en compte el total de vots, ni usa percentatges, ja que el percentatge varia en funció dels vots blancs, o els vots a formacions que solament aconsegueixin un grapat de vots.

Això vol dir que es mira per fer els càlculs el n de vots, és igual el nombre de vots blancs a l’hora de fer el repartiment, i és igual l’abstenció.

És totalment fals això que el blanc, el nul, o l’abstenció, va al partit majoritari. Això és així si el votant ha de triar, entre votar a un partit no-majoritari, o votar en blanc, lògicament el partit majoritari prefereix que votis en blanc al fet que votis a un altre partit, però això no vol dir que el teu vot en blanc vagi al majoritari.

Un límit que té la nostra legislació és que no “participen” en el repartiment aquelles candidatures amb menys d’un 5% de vots, això en les generals solament afecta a Barcelona i Madrid, en la resta amb menys d’un 5% no aconsegueixes gens de tota manera, ja que es reparteixen molt poques “butaques”.

En aquest sentit el vot en blanc en augmentar el total de vots vàlids, disminueix el % de totes les candidatures, per la qual cosa pot provocar deixar fora a un partit petit. Això també té efecte en els municipis en els quals es *elijen més de 20 regidors, són aquells amb una població major de 20.000 habitants.

Per la raó del 5% molta gent prefereix el vot nul al blanc, per no fer aquest dany, pel contrari altres *posturan prefereixen el blanc, perquè dels nuls molts són errors del votant, i a més perquè si votes en blanc perquè cap opció política t’agrada, t’és igual baixar el % d’un partit al qual has decidit NO votar.Font

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s