A.C.T.A.

L’ACTA és un tractat global que permetria a les companyies censurar Internet. Negociat en secret entre un grapat de països rics i els grans poders corporatius, aquest acord crearia un opac organisme anti-falsificació que autoritzaria la vigilància, per part de poderosos interessos privats, de tot el que fem online. Aquest acord també els permetria imposar sancions duríssimes, incloent penes de presó, contra qualsevol persona que suposadament perjudiqués els seus negocis.

En aquests moments la Unió Europea està decidint si ratificarà l’ACTA, i la veritat és que sense la seva participació, aquest atac global contra la llibertat d’Internet fracassarà. Sabem que la UE ja s’ha oposat a l’ACTA amb anterioritat, però alguns membres del Parlament Europeu estan titubejant. Donem-los l’empenta que necessiten per rebutjar aquest acord. Signa la petició — la lliurarem a Brussel·les de forma espectacular quan reunim 500.000 signatures:
Signa en avaaz.org

És indignant. Els governs que representen al vuitanta per cent dels ciutadans del món es troben exclosos de les negociacions de l’ACTA (Acord Comercial Anti-Falsificació), mentre que buròcrates nomenats a dit han treballat molt d’a prop amb els lobbies corporatius per dissenyar les noves regles i un règim d’aplicació perillosament poderós. L’ACTA afectaria inicialment a EUA, Europa i a altres nou països, i progressivament s’expandiria a la resta del món. Però si en aquest moment aconseguim que Europa li digui no a l’ACTA, el tractat perdrà impuls i podria enfonsar-se per sempre.

Sota aquestes normes tan estrictes , persones en qualsevol part del món podrien ser castigades per actes tan simples com compartir un article de periòdic, o per pujar un video d’una festa amb música protegida per drets d’autor. 

Promogut com un acord comercial per protegir els drets d’autor i la propietat intel·lectual, ACTA també podria prohibir la comercialització de medicines genèriques vitals  afectant a la població més pobra del planeta, segons les preocupacions que va exposar l’organització no governamental (ONG) britànica Oxfam ja fa 2 anys., impedint també l’accés dels agricultors a cert tipus de llavors que necessiten. I, com si això fos poc, el comitè de l’ACTA tindria carta blanca per canviar les seves regles i tipus de sancions, sense estar subjecte a cap tipus de control democràtic.

Els grans interessos corporatius estan pressionant fortament perquè s’aprovi l’ACTA, però el Parlament Europeu es troba en el seu camí. Enviem un fort cridat als parlamentaris perquè resisteixin als feroços  lobbies privats, i es mantinguin ferms en defensa de la llibertat d’Internet. Signatura

Més noticies de L’ A.C.T.A:

  • ACTA et pot deixar sense Internet . Telefónica adverteix el risc de l’acord per regular l’intercanvi d’informació en la web; Microsoft s’uneix al rebuig d’una política que busca sancionar per compartir música a la xarxa.(CNN Expansión)
  • Després de la protesta per la Sopa es reaviven les de l’Acta (BBC)
  • Polònia seria el primer país europeu a signar ACTA (ALT1040)
  • Va arribar la primera guerra digital? (Terra)
  • Quatre lleis polèmiques que busquen regular internet (CNN Mèxic)
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s