Una mica de tot

Publicado: julio 22, 2012 en Uncategorized

Es fa difícil informar-vos aquests dies per falta de temps i excés d’informació. No obstant això hem triat algunes coses que ens han semblat interessants i tal vegada de menor abast. És a dir, tots sabem de la lluita minera, del digne comportament dels nostres bombers  a les manifestacions d’aquests dies.

Tots sabem de les mesures preses pel Govern. De les mentides. Però potser no heu sentit que perquè els ciutadans sàpiguen tots els detalls sobre els ingressos i despeses dels polítics i en què gasta’n els diners públics . Ha sorgit un moviment espontani entre els funcionaris per donar major transparència a tots els ingressos dels polítics i tots els conceptes de despeses als quals tenen dret o que realitzen. És una espècie de Anonymous funcionarial que pot donar molt que parlar si es confirma.

També ens sembla bona noticia que sota el lema Jo SÍ, sanitat universalt una sèrie d’usuaris i treballadores del Sistema Nacional de Salut (SNS) estan organitzant una campanya de desobediència civil per fer front a  la recent reforma sanitària. Aquesta llei  recollida en el Reial decret-Llei 16/2012  exclueix  centenars de milers de persones del  dret a rebre atenció sanitària i obliga al repagament  de medicaments i de certes prestacions sanitàries

I molt interessant l’anàlisi que fa Manuel Monereo reflexionant  sobre l’estat actual de les coses i el camí cap a un canvi veritable.

Manuel Monereo és analista polític, advocat laboralista, investigador del Centre d’Estudis Polítics i Socials, i ex-diputat d’I.U.

No podem deixar d’esmentar  La vaga de fam indefinida que va començar el 27 de juny de 2012 davant el congrés dels diputats . En Luis, en Jordi i en Rafael són professionals autònoms aturats. Duen a terme aquesta acció per reivindicar i exigir drets fonamentals per la ciutadania. En el seu comunicat dirigit al Congrés dels Diputats declaren: “Com a societat, els espanyols ens trobem en una situació precària que amenaça la nostra vida professional i personal. La falta de sostenibilitat d’aquest sistema i la inactivitat del nostre govern fa que en decidim voluntàriament, per nosaltres i per les nostres famílies, a iniciar una VAGA DE FAM INDEFINIDA”

Ens agradaria compartir  la entrevista en Ràdio Klara en la que  Juan Torres López fa un repàs a les mesures preses pel govern qualificant-les d’injustes i de poca eficàcia.

Des de la modèstia de les seves idees fa una crida a la gent de desobediència independentment dels ideals que tinguin.

Explica com la mortalitat ha augmentat la taxa de mortalitat en un 20% per no finançar la sanitat.
Conclou opinant que és necessari demanar la dissolució les Corts la  celebració d’unes eleccions generals i l’obertura d’un procés constituent diferent que ens proporcioni una constitució que ens garanteixi l’exercici del dret. Escoltar

Juan Torres López . Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Sevilla i membre del Comitè Científic de ATTAC. 

Finalment per si no coneixeu l’existència d’altres alternatives us ensenyem alguns enllaços sobre el projecte d’un procés constituent. Per  una democràcia més participativa i directa de la ciutadanía.

  • El 9 de juny, el Fòrum Social Català (FSCat) va celebrar la seva III edició. Sota el lema “Fem possible un altre món. Tothom és clau”, es van presentar diferents propostes de canvi, totes amb un mateix denominador comú: “Sí hi ha propostes de canvi”.
  • Aquí podeu veure la primera trobada de  propostas d’obertura d’un procés constituent mitjançant les Assemblees Ciutadanes Constituents que es va fer a l’abril.

 

comentarios
  1. Elena Palau dice:

    És d’agraïr que ens aneu buscant informacions interessants. Gràcies per continuar intentant millorar el món.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s